Kisgyermeknevelői munkarend


Délelőtti munkarend
5. 30-tól Várja az érkező gyermekeket, Szüleiket.
Az érkező Szülőktől érdeklődik az előző nap fontos délutáni, esti, éjszakai eseményeiről, közben ráfigyel az érkező gyermek kézmosására.
Szükség esetén pelenkát cserél, Wc-re, bilire ültet. Mosdat-törölköztet, fésül.
Biztosítja a feltételeket a szabad játéktevékenységhez,korán jövő gyermek a pihenéshez.
7.45-tőla 7.30 előtt érkező gyermekeknek felkínálja a bilizés, Wc használat lehetőségét, szükség szerint pelenkát cserél, utána mosdat, törölköztet, fésül.
8.00-tól Reggelihez előkészít, terít, tálal, reggeliztet. Utána Ő is reggelizik.
A gyermekeket az étkezés befejezésének sorrendjében engedi játékba miután megtörölték, vagy megmosták szájukat.
8.30-tól A gyermekek játéktevékenységéhez biztosítja a feltételeket a csoportban vagy a teraszon, vagy udvaron / megfelelő játékeszközök, hely, idő, tér, /szükség szerint előkészít szabad levegős játszáshoz, öltöztet, udvarra kísér, ill. fáradt, álmos gyermeknek biztosítja a délelőtti alvás lehetőségét, majd lefekteti.
Játékidő alatt figyeli a gyermekek játékát, játékot, közös tevékenységet kezdeményez, megfelelő módon kapcsolódik be, illetve lép ki a játékból, segítve, megerősítve a gyermekek pozitív tevékenységét.
9.45-10.00-ig Alvó gyermeket ébreszti, bili, Wc használat lehetőségét felkínálja, pelenkát cserél, utána mosdat, törölköztet, fésül .
10.00 Tízórait ad /tea, vagy gyümölcslé (játék közben), vagy vitamin tál, vagy gyümölcssaláta (asztalhoz ültetve, majd szalvétát ad), szükség szerint segít.
A gyermekek biológiai szükségleteinek kielégítésében megfelelően segít
10.30.Megbeszéli a délutános nevelővel a délelőtti eseményeket. Utána játékot biztosít a fent leírtak alapján. 10.45-11.00-ig pihen.
11és 11. 45 között Bilit, Wc-t felkínál, pelenkát cserél, mosdat, törölköztet, fésül.
Előkészít ebédeltetéshez.
11.30 és 11.45 között terít, tálal, segít az étkező gyermekeknek, utána szükség szerint segít mosdásnál, szájöblítésnél vagy fogmosásnál, lefekvésnél ”“ csoportszobában vagy teraszon.
12.15 Adminisztrál, felügyel az alvó gyermekekre,
12.30 Távozik.
Délutáni munkarend
10.30.Megbeszéli a délelőttös nevelővel a délelőtti eseményeket. Utána biztosítja a feltételeket játszáshoz csoportban, udvaron vagy teraszon. / hely. idő, tér, játékeszköz/. Közös játékot kezdeményez megfelelő módon kapcsolódik be, illetve lép ki a játékból.
11.10 és 11.55 között bilit,Wc-t felkínál, pelenkát cserél, mosdat, törölköztet, fésül.
Előkészít ebédeltetéshez.
11.40 és 12 között terít, tálal, segít az étkező gyermekeknek, utána szükség szerint segít mosdásnál, szájöblítésnél vagy fogmosásnál, lefekvésnél,  csoportszobában vagy teraszon.
12.25 Felügyel az alvó gyermekekre, 12.40 ebédel. Dekorációt, játékokat készít, szükség szerint játékot javít. Játék - nevelési tervet készít. Ébredés sorrendjében bili, wc használat lehetőségét felkínálja, pelenkát cserél, mosdat, törölköztet, fésül. Előkészít uzsonnához.
15.00 Terít, tálal uzsonnáztat. Uzsonna befejezésének sorrendjében segít szájtörlésnél, vagy mosdásnál utána engedi játékba a gyermekeket a csoportszobába. Majd Ő is uzsonnázik.
15.30-tól Ha az időjárás engedi uzsonna után udvarra játékot készít, szükség szerint öltöztet, udvarra kísér.
Felügyeli a játszó gyermekeket. Szükség szerint biztosítja a gyermekek biológiai szükségleteinek kielégítését, megfelelő módon segít.
Az érkező Szülőket fogadja és tájékoztatja a napi eseményekről.

17.00 A z udvart, csoportszobát rendbe rakja, játékokat lemossa, fertőtleníti. Adminisztrál.
17.30 Távozik.