Már lassan ovis leszek


Tudjátok, amelyik évben betöltöm a harmadik életévemet, abban az évben mehetek oviba általában szeptember hónaptól, de ezt megelőzi az áprilisi óvodai beiratkozás.
Annak, hogy óvodás lehessek azért más feltétele is van, nemcsak a korom. A fejlettségem is számít. Megbízhatóan szobatiszta és ágytiszta leszek addigra, ha nem, a doktor néni javaslatára a bölcsiben maradhatok, míg a fejlődésben elérem ezt a szintet, de, legkésőbb a 4. életévem betöltéséig, illetve abban az évben augusztus 31-ig. Mire ovis leszek, sok mindent megtanulok, sokat önállósodom.
Megtanulok önállóan öltözni, vetkőzni, étkezni, tisztálkodni. Na jó, néha azért szükségem van még egy kis segítségre.
Nagy előny számomra, hogy ismerem a közösségi életetet: a napirendet, a helyes szokásokat (higiéne, étkezés, alvás, játék, kapcsolatok stb.), jól ismerem a szabályokat és tudok ezekhez alkalmazkodni. Már nem csak a felnőttek közelében érzem jól magam, hanem a gyermektársakkal is szivesen játszom együtt. Azért fontos, hogy a felnőttek a közelemben legyenek, mert a biztonságot elsősorban Ők jelentik számomra. Szívesen veszek részt új tevékenységekben, érdekelnek az új dolgok, lehetőségek. Gazdag a szókincsem, de azért mutogatok, gesztikulálok, a mimikai kifejezésem is igen széles körű. Büszke vagyok, hogy többnyire szóban fejezem ki magam, így teremtek kapcsolatot a gyermek társakkal és a felnőttekkel.
Ti is büszkék vagytok, mert sokat fejlődtem, és mehetek az oviba.
Már nagyon várom!